Co pysznego w tym tygodniu!
od 18 wrzesień do 22 wrzesień 2023r
18 wrzesień 2023r. poniedziałek
ŚNIADANIE: chleb pszenno-żytni z masłem, schabem pieczonym, sałatą roszponką i pomidorem malinowym, kawa zbożowa na mleku, śliwka.
OBIAD: zupa grochowa z makaronem, mięsem i zieleniną, placki ziemniaczane z cukinią i płatkami owsianymi ze śmietaną, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: bułka weka pszenna z masłem, surówka z marchewki i jabłka z ananasem. Serek Darek.
ALERGENY: mleko, seler, gluten, jajko.
19 wrzesień 2023r. wtorek
ŚNIADANIE: ryż gotowany na mleku, bułka grahamka z masłem i twarożkiem z rzodkiewką i szczypiorkiem, sok pomarańczowy.
OBIAD: zupa krem z brokułów z kostkami sera mozarella, polędwiczki duszone w sosie z cebulowym, ziemniaki, surówka z pora z marchewką, jabłkiem i z majonezem, napar z lipy z miodem.
PODWIECZOREK: sałatka owocowa: nektarynka, maliny, jabłko, chrupki kukurydziane.
ALERGENY: mleko, seler, gluten, jajko.
20 wrzesień 2023r. środa
ŚNIADANIE: chleb pasterski z masłem, szynka wieprzowa, sałatka z selera z papryką, kukurydzą i jajkiem, kawa zbożowa na mleku, gruszka.
OBIAD: żurek na zakwasie z kiełbasą, pieczarkami i zieleniną, dorsz pieczony z jarzynami (marchewka, pietruszka, seler), ziemniaki, napar z rumianku z miodem.
PODWIECZOREK: biszkopt (wypiek własny), jogurtowy shake z brzoskwiniami. Soczek w kartoniku.
ALERGENY: mleko, seler, gluten, jajko, ryba.
21 wrzesień 2023r. czwartek
ŚNIADANIE: chleb szwajcarski z masłem, jajecznica na parze, kabanos, słupki z ogórka, kawa zbożowa na mleku.
OBIAD: zupa grecka z groszkiem, pomidorami, cebulą i koperkiem, filet z indyka duszony z mini marchewką, ryż paraboliczny, sałata zielona ze śmietaną, lemoniada z miodem i cytryną.
PODWIECZOREK: kasza kukurydziana gotowana na mleku. Mus owocowy.
ALERGENY: mleko, seler, gluten.
22 wrzesień 2023. piątek
ŚNIADANIE: chleb domowy mieszany z masłem, szynka wieprzowa, papryka czerwona, natka pietruszki, kawa zbożowa na mleku, jabłko.
OBIAD: barszcz czerwony zabielany z ziemniakami i koperkiem, makaron łazanki z mięsem i białą kapustą, kompot śliwkowo-jabłkowy.
PODWIECZOREK: kisiel wiśniowy (wyrób własny) kruche ciasteczka.
ALERGENY: mleko, seler, gluten, jajko.
INFORMUJEMY, ŻE JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE Z PRZYCZYN OD NAS NIEZALEŻNYCH