
Co pysznego w tym tygodniu?
27 PAŹDZIERNIK 2025 r. poniedziałek
ŚNIADANIE: chleb pszenno-żytni z masłem, szynką wieprzową „kruchą”, ogórkiem i rzodkiewką, kawa zbożowa na mleku z dodatkiem cukru. ALERGENY: mleko, gluten, gorczyca, może zawierać: orzechy, sezam, soję, jajko.
II śniadanie: słupki z marchewki i kalarepy.
OBIAD: zupa: kapuśniak z włoszczyzną, ziemniakami, mięsem i zieleniną, II danie: ryż paraboliczny gotowany na mleku, z musem jabłkowym i bitą śmietaną, napar z mięty. ALERGENY: seler, mleko.
PODWIECZOREK: pizzerinki z sosem pomidorowym, szynką drobiową, kukurydzą i serem żółtym, herbata z dodatkiem cukru i cytryny. Chrupsy jabłkowe. ALERGENY: gluten, mleko, jajko, może zawierać: orzechy, jajko, sezam, soję.
28 PAŹDZIERNIK 2025 r. wtorek
ŚNIADANIE: makaron literki na mleku, rogalik pszenny z masłem i miodem. ALERGENY: mleko, gluten, może zawierać: orzechy, jajko, sezam, soję.
II śniadanie: mandarynka
OBIAD: zupa: krem z brokułów na włoszczyźnie z dodatkiem prażonych płatków migdałowych oraz śmietany, II danie: zrazy wieprzowe w sosie pieczeniowym, kasza jęczmienno – gryczana, surówka z kapusty pekińskiej z jarzynami (marchewka, jabłko, natka pietruszki) z sosem jogurtowo-majonezowym, lemoniada z cytryną. ALERGENY: seler, gluten, mleko, jajko.
PODWIECZOREK: bagietka durum z masłem, mix owocowy: jabłko, banan, gruszka. Jogurt pitny. ALERGENY: może zawierać: orzechy, jajko, sezam, soję.
29 PAŹDZIERNIK 2025 r. środa
ŚNIADANIE: chleb Dziadka Michała z masłem szynką wieprzową „kniazia” i sałatą zieloną, sałatka z selera z papryką, kukurydzą i jajkiem z dodatkiem jogurtu naturalnego i majonezu, kawa zbożowa na mleku. ALERGENY: gluten, mleko, seler, jajko, gorczyca, może zawierać: orzechy, sezam, soję.
II śniadanie: ananas.
OBIAD: zupa: ogórkowa z ziemniakami, włoszczyzną z dodatkiem śmietany i natki pietruszki,
II danie: pierogi z nadzieniem mięsnym, surówka z marchewki z dodatkiem śmietany i chrzanu, kompot z jabłek i czerwonej porzeczki. ALERGENY: seler, mleko, gluten.
PODWIECZOREK: kasza kukurydziana na mleku. Gruszka. ALERGENY: mleko.
30 PAŹDZIERNIK 2025 r. czwartek
ŚNIADANIE: bułka grahamka z masłem i z pastą z sera białego z awokado i czosnkiem, kawa zbożowa na mleku z dodatkiem cukru. ALERGENY: mleko, gluten, może zawierać: orzechy, sezam, soję.
II śniadanie: kaki.
OBIAD: zupa: kalafiorowa na rosole z ryżem, włoszczyzną i koperkiem, II danie: nugetsy z kurczaka, frytki pieczone, sałata grecka (sałata lodowa, pomidor, oliwki, papryka, czerwona cebulka, sos winegret), kompot śliwkowy. ALERGENY: seler, jajko, mleko, gluten.
PODWIECZOREK: pączki z marmoladą (wypiek własny), kakao na mleku. ALERGENY: mleko, jajko, gluten.
31 PAŹDZIERNIK 2025 r. piątek
ŚNIADANIE: chleb pytlowy- żytni z masłem, pieczenią ze schabu, pomidorem i ogórkiem, kawa zbożowa z dodatkiem cukru. ALERGENY: gluten, może zawierać: orzechy, sezam, soję, seler.
II śniadanie: kruche ciasteczka.
OBIAD: zupa: kminkowa z włoszczyzną, grzankami z chleba i zieleniną z dodatkiem śmietany,
II danie: kotleciki z jaj pieczone ziemniaki z dodatkiem masła, fasolka szparagowa zielona gotowana, kompot owocowy. ALERGENY: gluten, jajko, seler, mleko.
PODWIECZOREK: chleb pszenno- żytni z masłem, pastą z makreli w pomidorach ze szczypiorkiem i rzodkiewką, herbata z cytryną z dodatkiem cukru. Jabłko. ALERGENY: gluten, ryba, może zawierać: orzechy, sezam, soję, seler.

INFORMUJEMY, ŻE JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE Z PRZYCZYN OD NAS NIEZALEŻNYCH


