Co pysznego w tym tygodniu?
16 czerwiec 2025 r. poniedziałek
ŚNIADANIE: chleb pszenno-żytni z masłem, szynką „bracką”, natką pietruszki i pomidorem, kawa zbożowa na mleku z dodatkiem cukru. ALERGENY: mleko, gluten gorczyca, może zawierać: orzechy, sezam, soję.
OBIAD: zupa: krupnik na włoszczyźnie z kaszą jęczmienną i wątróbką, naleśniki z nadzieniem z sera białego i jagód, napar z mięty. ALERGENY: seler, mleko.
PODWIECZOREK: bułka weka z masłem, surówka z marchewki i jabłka z dodatkiem śmietany. ALERGENY: gluten, mleko, może zawierać: orzechy, jajko, sezam, soję.
17 czerwiec 2025 r. wtorek
ŚNIADANIE: bułka kajzerka z masłem i miodem, makaron gwiazdki na mleku. ALERGENY: mleko, gluten, jajko, gorczyca, może zawierać: orzechy, sezam, soję.
OBIAD: zupa: krem z czerwonej papryki na włoszczyźnie z prażonymi pestkami słonecznika z dodatkiem śmietany, filet z kurczaka duszony, ziemniaki z dodatkiem masła, sałata zielona ze śmietaną, napar z melisy. ALERGENY: seler, mleko, gorczyca, gluten, jajko, może zawierać: orzechy, sezam, soję.
PODWIECZOREK: brokuł z wody z dipem z jogurtu naturalnego z dodatkiem czosnku, bagietka francuska z masłem. ALERGENY: gluten, może zawierać: orzechy, sezam, soję.
18 czerwiec 2025 r. środa
ŚNIADANIE: chleb domowy z masłem, szynką drobiową „tatrzańską” sałatka z rzodkiewki z serem żółtym, szczypiorkiem z dodatkiem majonezu, kawa zbożowa na mleku z dodatkiem cukru. ALERGENY: mleko, gluten, może zawierać: orzechy, sezam, soję, jajko.
OBIAD: zupa: ogórkowa z ziemniakami z dodatkiem śmietany, makaron spaghetti z sosem pomidorowym i mięsem wieprzowym, lemoniada z miodem i cytryną . ALERGENY: seler, mleko, gluten.
PODWIECZOREK: biszkopt, świeże truskawki. ALERGENY: mleko, jajko, gluten.
20 czerwiec 2025 r. piątek
ŚNIADANIE: chleb razowy ze słonecznikiem z masłem, szynką wieprzową „kruchą” i ogórkiem, kawa zbożowa na mleku z dodatkiem cukru. ALERGENY: mleko, gluten, może zawierać: orzechy, sezam, soję.
OBIAD: zupa: żurek na zakwasie z pieczarkami, kiełbasą i zieleniną, jajko gotowane w sosie koperkowym, ziemniaki z dodatkiem masła, surówka z kapusty pekińskiej z jarzynami, napar z lipy. ALERGENY: seler, ryba, mleko, gluten, jajko.
PODWIECZOREK: kanapka: chleb pszenno-żytni z masłem i pastą z tuńczyka ze szczypiorkiem, herbata z cytryną z dodatkiem cukru. ALERGENY: mleko, gluten, ryba, może zawierać: orzechy, sezam, soję.
INFORMUJEMY, ŻE JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE Z PRZYCZYN OD NAS NIEZALEŻNYCH