Co pysznego w tym tygodniu?

 

 

 

20 PAŹDZIERNIK  2025 r.  poniedziałek

ŚNIADANIE: chleb pszenno-żytni z masłem, szynką „kniazia”, rukolą i rzodkiewką, kawa zbożowa na mleku  z dodatkiem cukru. ALERGENY: mleko, gluten, gorczyca, jajko, gorczyca, może zawierać: orzechy, sezam, soję.

II śniadanie: jabłko.

OBIAD: zupa: grochowa na włoszczyźnie z ziemniakami, mięsem i z dodatkiem zieleniny, II danie: makaron świderki z białym serem, napar z melisy. ALERGENY: seler, mleko, gluten, jajko.

PODWIECZOREK: kanapka: chleb domowy z masłem, jajkiem gotowanym, pomidorem i szczypiorkiem, herbata z dodatkiem cukru z cytryną. Jogurt pitny . ALERGENY: gluten, mleko, jajko, może zawierać: orzechy, jajko, sezam, soję.

 

 

21 PAŹDZIERNIK  2025 r.  wtorek

ŚNIADANIE: płatki owsiano-jaglane na mleku, bułka weka z masłem i dżem truskawkowym. ALERGENY: mleko, gluten, jajko, gorczyca, może zawierać: orzechy, sezam, soję.

II śniadanie: banan.

OBIAD: zupa: krem z cukinii na włoszczyźnie z kostkami z sera mozarella i z dodatkiem śmietany, II danie: kotlet schabowy panierowany, ziemniaki z dodatkiem masła, kapusta kiszona zasmażana z marchewką i kminkiem, lemoniada z cytryną. ALERGENY: seler, mleko, gluten, gorczyca.

PODWIECZOREK: sałatka awanturka: marchewka, kalarepa, ogórek, ser faruki, pieczywo chrupie razowe z masłem. ALERGENY:  gluten, mleko, może zawierać: orzechy, sezam, soję, jajko.

 

 

22 PAŹDZIERNIK 2025 r.  środa

ŚNIADANIE: chleb domowy z masłem, naturalne parówki z szynki, sos grillowy, papryka kolorowa, herbata z cytryną z dodatkiem cukru. ALERGENY: mleko, gluten, jajko, gorczyca, może zawierać: orzechy, sezam, soję.

II śniadanie: kaki.

OBIAD: zupa: pomidorowa z ryżem na włoszczyźnie z dodatkiem śmietany i koperku, II danie: kluski śląskie z sosem mięsno-pieczarkowym, surówka z marchewki z chrzanem z dodatkiem śmietany, kompot  z czarnej porzeczki i jabłek. ALERGENY: seler, mleko, gluten, jajko.

PODWIECZOREK: płatki kukurydziane na mleku. Jabłko. ALERGENY: mleko.

 

23 PAŹDZIERNIK 2025 r.  czwartek

ŚNIADANIE: bułka grahamka z masłem, pasta z cieciorki i suszonych pomidorów z dodatkiem czosnku, słupki z ogórka, kawa zbożowa z dodatkiem cukru. ALERGENY: mleko, gluten, jajko, może zawierać: orzechy, sezam, soję.

II śniadanie: mandarynka.

OBIAD:  zupa: rosół wołowy z makaronem nitki i zieleniną, II danie: mięso wołowe gotowane mielone z jarzynami (marchewka, pietruszka, seler, por), ziemniaki z dodatkiem masła, sałata zielona ze śmietaną, kompot truskawkowy. ALERGENY: seler, mleko.

PODWIECZOREK: ciasto czekoladowe „brownie” (wypiek własny), koktajl na kefirze jagodowy. ALERGENY:  mleko, jajko, gluten.

 

 

24 PAŹDZIERNIK  2025 r.  piątek

ŚNIADANIE: chleb żytni- pytlowy z masłem, pieczenią „z zająca”, rzodkiew biała ze szpinakiem i z czerwoną cebulką z dodatkiem majonezu, kawa zbożowa na mleku z dodatkiem cukru. ALERGENY: mleko, gluten, może zawierać: orzechy, sezam, soję.

II śniadanie: gruszka.

OBIAD: zupa: jarzynowa (marchewka, pietruszka, por, seler, brukselka, kalafior, fasolka szparagowa) z dodatkiem ziemniaków, zieleniny i śmietany, II danie: sznycelek z dorsza i łososia, ryż paraboliczny  z curry, sałatka z ogórków kiszonych i pomidorów z dodatkiem śmietany, kompot      z wiśni i jabłek. ALERGENY: seler, ryba, mleko, gluten, jajko.

PODWIECZOREK:  deser fantazja z jogurtu naturalnego  z musem z mango i pieczonej dyni. ALERGENY: mleko.

 

 

INFORMUJEMY, ŻE JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE Z PRZYCZYN OD NAS NIEZALEŻNYCH

 

  spp2.jpg

 

Spp2 * Przedszzkole nr 2 Sanok * Sanok * Podkarpacie * Przedszkole * Jana Pawła * sanockie * Sadowa * Samorządowe Przedszkole Publiczne Nr 2