Co pysznego w tym tygodniu?
9 czerwiec 2025 r. poniedziałek
ŚNIADANIE: chleb pszenno-żytni z masłem, szynką wieprzową „wiejską” i rzodkiewką, kawa zbożowa na mleku z dodatkiem cukru. ALERGENY: mleko, gluten gorczyca, może zawierać: orzechy, sezam, soję.
OBIAD: zupa: grochowa na włoszczyźnie z mięsem wieprzowym, ziemniakami i zieleniną, racuchy drożdżowe z musem jabłkowym, napar z mięty. ALERGENY: seler, mleko.
PODWIECZOREK: chleb domowy mieszany z masłem, kiełbasa na ciepło z ketchupem, papryka czerwona, herbata z cytryną z dodatkiem miodu. ALERGENY: gluten, może zawierać: orzechy, jajko, sezam, soję.
10 czerwiec 2025 r. wtorek
ŚNIADANIE: płatki owsiane na mleku, rogalik z masłem i dżemem brzoskwiniowym. ALERGENY: mleko, gluten, może zawierać: orzechy, sezam, soję, jajko.
OBIAD: zupa: krem z pora z groszkiem ptysiowym z dodatkiem śmietany, indyk duszony, ziemniaki z dodatkiem masła, mizeria z ogórków ze szczypiorkiem i z dodatkiem śmietany, napar z melisy. ALERGENY: seler, mleko, gluten, jajko.
PODWIECZOREK: bagietka francuska z masłem, mix owocowy: arbuz, jabłko, gruszka. ALERGENY: gluten, mleko, może zawierać: orzechy, jajko, sezam, soję.
11 czerwiec 2025 r. środa
ŚNIADANIE: chleb domowy mieszany z masłem z szynką „bracką” i sałatą zieloną, kawa zbożowa na mleku z dodatkiem cukru. ALERGENY: mleko, gluten, może zawierać: orzechy, sezam, soję, jajko.
OBIAD: zupa: pomidorowa na wywarze mięsno-jarskim z ryżem, koperkiem i z dodatkiem śmietany, makaron łazanki z białą kapustą i mięsem, lemoniada. ALERGENY: seler, mleko, gluten, jajko, gorczyca.
PODWIECZOREK: ciasto ucierane z truskawkami (wypiek własny), kakao na mleku. ALERGENY: gluten, jajko, mleko.
12 czerwiec 2025 r. czwartek
ŚNIADANIE: chleb pszenno-żytni z masłem, pasztetem wieprzowo-drobiowym (wyrób własny), papryka czerwona, kawa zbożowa z dodatkiem cukru. ALERGENY: mleko, gluten, jajko, gorczyca, może zawierać: orzechy, sezam, soję.
OBIAD: zupa: wiejska na rosole z ziemniakami, czosnkiem i zieleniną, gulasz wołowy, kasza jęczmienno-gryczana, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem z dodatkiem oleju 3 ziarna, napar z rumianku. ALERGENY: seler, mleko, gluten, jajko, gorczyca.
PODWIECZOREK: płatki kukurydziane na mleku. ALERGENY: mleko
13 czerwiec 2025 r. piątek
ŚNIADANIE: chleb żytni - pytlowy z masłem, szynką „kniazia” i z pomidorem malinowym, kawa zbożowa na mleku z dodatkiem cukru. ALERGENY: mleko, gluten, gorczyca może zawierać: orzechy, sezam, soję.
OBIAD: zupa: neapolitańska z makaronem, serem żółtym, zieleniną i z dodatkiem śmietany, sznycelek z miruny, ziemniaki z dodatkiem masła, surówka z kiszonej kapusty z marchewką, jabłkiem i natką pietruszki z dodatkiem oleju rzepakowego, kompot owocowy. ALERGENY: seler, ryba, mleko, gluten, jajko.
PODWIECZOREK: naturalny kisiel wiśniowy, kruche ciastko – amoniaczki (wyroby własne). ALERGENY: mleko, gluten, jajko.
INFORMUJEMY, ŻE JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE Z PRZYCZYN OD NAS NIEZALEŻNYCH